Niezbędne pliki cookies służą do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i umożliwiają Ci komfortowe korzystanie z oferowanych przez nas usług. Pliki cookies odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania w celu m.in. dostosowania Twoich ustawień preferencji prywatności, logowania czy wypełniania formularzy. Dzięki plikom cookies strona, z której korzystasz, może działać bez zakłóceń.


Pea Soup with Rutabaga and Bacon
Pea soup with rutabaga, a vegetable once highly popular but now used in Poland practically only in the regional cuisines of Kaszuby and Podhale. The substantial taste of rutabaga falls somewhere between turnip, radish, and potatoes and makes a phenomenal addition to traditional pea soup. Serve warm with bread or your favorite accompaniment.
Energy value | 297 kJ / 71 kcal |
Fat | 3,2 g |
Including saturated fatty acids | 1,3 g |
Carbohydrates | 5,4 g |
including sugars | 1,6 g |
Protein | 4,4 g |
Salt | 1,2 g |