Pea Soup with Rutabaga and Bacon
Pea soup with rutabaga, a vegetable once highly popular but now used in Poland practically only in the regional cuisines of Kaszuby and Podhale. The substantial taste of rutabaga falls somewhere between turnip, radish, and potatoes and makes a phenomenal addition to traditional pea soup. Serve warm with bread or your favorite accompaniment.
Energy value | 297 kJ / 71 kcal |
Fat | 3,2 g |
Including saturated fatty acids | 1,3 g |
Carbohydrates | 5,4 g |
including sugars | 1,6 g |
Protein | 4,4 g |
Salt | 1,2 g |
Składniki: woda, boczek wieprzowy wędzony parzony10 % (mięso wieprzowe, woda, sól), groch łuskany połowiony 8 %, brukiew 7 %, marchew 5,2 %, seler naciowy 4,3 %, cebula 3 %, czosnek, przyprawy, sól,cukier, pietruszka nać, nać selera korzeniowego, sól jodowana (sól, jodek potasu), skrobia, kozieradka,warzywa suszone (cebula, pasternak, pomidor w proszku, pietruszka, korzeń lubczyku), zioła,aromaty, ekstrakty przypraw. Rozwarstwianie się produktu jest procesem naturalnym i nie stanowi wady. Wyprodukowano w Polsce. Groch, brukiew i boczek pochodzą z UE i spoza UE.Produkt może zawierać: soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja,gorczycę, sezam.