Chili Con Carne
Chilli con carne to sztandarowe smaki kuchni teksańsko-meksykańskiej. Podawaj na ciepło z ryżem, tortillami pszennymi bądź kukurydzianymi czy tacosami.
Produkt z fasoli i mięsa wołowego. Produkt sterylizowany. Wyprodukowano w Polsce.
Wartość energetyczna | 693 kJ/167 kcal |
Tłuszcz | 11,0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,1 g |
Węglowodany | 7 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Białko | 8,8 g |
Sól | 1,1 g |
Składniki: mięso wołowe 37 %, fasola czerwona gotowana 20 %, pulpa pomidorowa 9 % (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), woda, marchew, koncentrat pomidorowy 5 %, papryka czerwona 4,6 %, olej rzepakowy, cebula, sól, przyprawy, ekstrakt papryki, skrobia, skrobia modyfikowana, cukier, oregano, aromat. Rozwarstwienie się produktu jest procesem naturalnym i nie stanowi wady. Mięso wołowe, fasola i pulpa pomidoro- wa pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, sezam.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin.
CHILI CON CARNE
Nasze dania gotowe zabiorą Państwa w kulinarną podróż w różne rejony świata. Poznaj ofertę marki “Makłowicz i Synowie”.