Grochówka z brukwią
Grochówka z brukwią, warzywem kiedyś wielce popularnym, a dziś stosowanym w Polsce praktycznie jedynie w kuchniach regionalnych Kaszub i Podhala. Treściwy smak brukwi plasuje się gdzieś pomiędzy kalarepą, rzodkwią a ziemniakami i stanowi fenomenalny dodatek do tradycyjnej grochówki. Podawaj na ciepło z chlebem lub ulubionym dodatkiem.
Wartość energetyczna | 201/48 kcal |
Tłuszcz | 0,9 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 6,2 g |
w tym cukry | 2,1 g |
Białko | 2,7 g |
Sól | 1,1 g |
Składniki: woda, brukiew 9,8 %, groch łuskany połowiony 8 %, marchew 7,4 %, seler naciowy 6,1 %, cebula 4,2 %, czosnek, przyprawy, sól, cukier,
pietruszka nać, nać selera korzeniowego, sól jodowana (sól, jodek potasu), skrobia, kozieradka, warzywa suszone (cebula, pasternak, pomidor w proszku, pietruszka, korzeń lubczyku), zioła, aromaty, ekstrakty przyprawy. Rozwarstwianie się produktu jest procesem naturalnym i nie stanowi wady. Wyprodukowano w Polsce.
Produkt może zawierać: soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, sezam.