Makaron Penne w sosie toskańskim z kurczakiem
Toskańskie Penne przygotowane w DOMOWYM BISTRO „Makłowicz i Synowie” to wysokiej jakości makaron trafila al bronzo, którego towarzyszem w tej odsłonie jest intensywny sos pomidorowy z zielonymi oliwkami, według naszej receptury.
Włoski smak prosto z półki na talerz? Tak!
Allora, buon appetito!
Wartość energetyczna | 475/112 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 17 g |
w tym cukry | 3,1 g |
Białko | 6,9 g |
Sól | 0,6 g |
Makaron penne w sosie pomidorowym w stylu toskańskim z mięsem z fileta z kurczaka.
Produkt garmażeryjny, chłodzony, pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
Składniki:
gotowany makaron penne 55 % [makaron penne (semolina z pszenicy durum), woda]; sos pomidorowy w stylu toskańskim 32,5 % [przecier pomidorowy 61 %, woda, cukier, czosnek 3,6 %, oliwki cięte zielone 2,4 % (oliwki zielone, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), ocet jabłkowy, płatki pomidorowe (koncentrat pomidorowy, skrobia kukurydziana), sól morska jodowana, zioła, suszone warzywa (czosnek, cebula), sól, olej rzepakowy, cebula, sok z cytryn, aromaty, błonnik cytrusowy, oliwa z oliwek]; 12,5 % filet z kurczaka gotowany na parze (100 g produktu otrzymano ze 133 g fileta z piersi kurczaka).
Produkt może zawierać: seler, inne zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.
Makaron i przecier pomidorowy pochodzą z UE, mięso z fileta z kurczaka pochodzi z UE i spoza UE.
Wyprodukowano w Polsce.