![bg-products](https://maklowiczisynowie.pl/wp-content/themes/maklowicz/images/bg-large.jpg)
![](https://maklowiczisynowie.pl/wp-content/uploads/2023/05/Sosy_Spaghetti-1-470x700.png)
SOS SPAGHETTI
Sos pomidorowy do spaghetti „Makłowicz i Synowie” to klasyczny sos pomidorowy z wybijającymi się aromatami bazylii, czosnku i oliwy. Delikatny aczkolwiek konkretny w odbiorze, wzorowo sprawdzi się jako baza do past, lasagne i pizzy.
Wyprodukowano w Polsce. Przecier pomidorowy i bazylia pochodzą z UE i spoza UE.
Sposób przygotowania:
1. Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
2. Podgrzej na małym ogniu, mieszając ok 5-8 min.
3. Dodaj ulubione dodatki.
Wartość energetyczna | 251 kJ / 60 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 10 g |
w tym cukry | 7,6 g |
Białko | 1,6 g |
Sól | 1,5 g |
Ingredients: Tomato puree 59%, water, onion, sugar, basil 2.6%, apple cider vinegar, garlic 1.7%, salt, rapeseed oil, lemon juice, natural flavors, citrus fiber, paprika extract, olive oil 0.1%.
May contain: celery, soy, gluten (from wheat, from rye), milk including lactose, eggs, mustard, sesame seeds.
![](https://maklowiczisynowie.pl/wp-content/uploads/2023/06/Bazylia.png)
SOS SPAGHETTI
Zobacz, jak możesz wykorzystać sosy “Makłowicz i Synowie” i jakie dania z nich przygotować.
![](https://img.youtube.com/vi/ZgqIqKwDLZM/maxresdefault.jpg)