SOS ALLA AMATRICIANA
Sos alla Amatriciana „Makłowicz i Synowie” – czyli włoski klasyk na bazie drobno krojonego podsmażonego bekonu, sera Grana Padano i pomidorów. Nie wchodząc w spór o pochodzenie przepisu, kibicujemy zarówno kucharzom z Rzymu, jak i miasta Amatrice.
Sos na bazie przetartych pomidorów, pieczonego wieprzowego boczku i włoskiego dojrzewającego sera. Produkt sterylizowany. Wyprodukowano w Polsce.
Sposób przygotowania:
1.Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
2.Podgrzej na małym ogniu, mieszając ok 5-8 min.
3.Dodaj ulubione dodatki.
Wartość energetyczna | 716/169 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 40 g |
w tym cukry | 37 g |
Białko | 1,3 g |
Sól | 2,3 g |
Składniki: przecier pomidorowy 44 %, woda, pomidory 14 %, boczek wieprzowy pieczony 10 % (boczek wieprzowy, regulator kwasowości: mleczan sodu, sól, cukier, stabilizator: trifosforany, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu), cebula, cukier, ocet jabłkowy, czosnek, sól, sok z cytryn, olej rzepakowy, błonnik cytrusowy, aromaty, pieprz czarny grys, oliwa z oliwek.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.
SOS ALLA AMATRICIANA
Zobacz, jak możesz wykorzystać sosy “Makłowicz i Synowie” i jakie dania z nich przygotować.