SOS SPAGHETTI
Sos pomidorowy do spaghetti „Makłowicz i Synowie” to klasyczny sos pomidorowy z wybijającymi się aromatami bazylii, czosnku i oliwy. Delikatny aczkolwiek konkretny w odbiorze, wzorowo sprawdzi się jako baza do past, lasagne i pizzy.
Wyprodukowano w Polsce. Przecier pomidorowy i bazylia pochodzą z UE i spoza UE.
Sposób przygotowania:
1. Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
2. Podgrzej na małym ogniu, mieszając ok 5-8 min.
3. Dodaj ulubione dodatki.
Wartość energetyczna | 251 kJ / 60 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 10 g |
w tym cukry | 7,6 g |
Białko | 1,6 g |
Sól | 1,5 g |
Składniki: przecier pomidorowy 59 %, woda, cebula, cukier, bazylia 2,6 %, ocet jabłkowy, czosnek 1,7 %, sól, olej rzepakowy, sok z cytryn, aromaty naturalne, błonnik cytrusowy, ekstrakt papryki, oliwa z oliwek 0,1%.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.
SOS SPAGHETTI
Zobacz, jak możesz wykorzystać sosy “Makłowicz i Synowie” i jakie dania z nich przygotować.