SOS ALLA PUTTANESCA
Sos alla Puttanesca „Makłowicz i synowie” to sos na bazie pomidorów z kaparami, czosnkiem i oliwkami. Swoją popularność zdobył w latach sześćdziesiątych dwudziestego wieku, aby dziś móc Państwu służyć na talerzach.
Sos na bazie przetartych pomidorów z oliwkami i kaparami. Produkt pasteryzowany. Wyprodukowano w Polsce.
Sposób przygotowania:
1.Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
2.Podgrzej na małym ogniu, mieszając ok 5-8 min.
3.Dodaj ulubione dodatki.
Wartość energetyczna | 304 kJ / 169 kcal |
Tłuszcz | 2,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 9,5 g |
w tym cukry | 9,5 g |
Białko | 1,9 g |
Sól | 1,2 g |
Składniki: przecier pomidorowy 50 %, woda, oliwki czarne 6,2 % (oliwki czarne, woda, sól, stabilizator: glukonian żelazawy), cukier, cebula, czosnek , kapary w zalewie 3 % (kapary, woda, ocet spirytusowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), sól, aromaty (zawierają pszenicę), fermentowany sos sojowy (zawiera pszenicę i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), cukier palony, ocet jabłkowy, sok z cytryn, olej rzepakowy, błonnik cytrusowy, bazylia, pieprz czarny grys, nać pietruszki suszonej, oliwa z oliwek 0,1 %.
Produkt może zawierać: seler, gluten (z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.
SOS ALLA PUTTANESCA
Zobacz, jak możesz wykorzystać sosy “Makłowicz i Synowie” i jakie dania z nich przygotować.