SOS ALLA NORMA
Sos alla Norma „Makłowicz i Synowie” – sos pomidorowy z dodatkiem bakłażanów, oliwy i czosnku. Południowy charakter zawdzięcza sycylijskiemu pochodzeniu, niech wendetą będzie dokładka!
Sos na bazie przetartych pomidorów, warzyw i ziół. Produkt pasteryzowany.
Sposób przygotowania:
1.Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
2.Podgrzej na małym ogniu, mieszając ok 5-8 min.
3.Dodaj ulubione dodatki.
Wartość energetyczna | 279kJ/66 kcal |
Tłuszcz | 2,2 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 9,2 g |
w tym cukry | 9,2 g |
Białko | 1,7 g |
Sól | 1,4 g |
Składniki: przecier pomidorowy 50 %, woda, bakłażan grillowany 12,6 %, cebula 3,3 %, cukier, czosnek 2 %, ocet jabłkowy, sól, sok z cytryn, olej rzepakowy, oliwa z oliwek 0,8 %, bazylia 0,5 %, aromaty, oregano suszone 0,2 %, błonnik cytrusowy.
Przecier pomidorowy i bakłażan pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten ( z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu
SOS ALLA NORMA
Zobacz, jak możesz wykorzystać sosy “Makłowicz i Synowie” i jakie dania z nich przygotować.