SOS ALLA ARRABBIATA
Sos alla Arrabbiata, czyli w dosłownym tłumaczeniu „wściekły sos”. Swój pikantny charakter zawdzięcza papryczkom peperoncini oraz czosnkowi. Pozycja obowiązkowa dla zadeklarowanych wielbicieli kuchni południowej Italii i tych wszystkich, którzy lubią wyraźne, bezkompromisowe smaki.
Sposób przygotowania:
1.Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
2.Podgrzej na małym ogniu mieszając ok 5-8 min.
3.Dodaj ulubione dodatki.
Wartość energetyczna | 229 KJ/54 kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 8,7 g |
w tym cukry | 8,7 g |
Białko | 1,7 g |
Sól | 1,4 g |
Składniki: przecier pomidorowy 56 %, woda, cebula, cukier, ocet jabłkowy, czosnek 1,6 %, sól, sok z cytryn, olej rzepakowy, bazylia 0,5 %, błonnik cytrusowy, suszona papryka peperoncino 0,3 %, aromaty, oliwa z oliwek. Przecier pomidorowy, czosnek i papryka peperoncino pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.