SOS TAJSKI
Sos tajski „Makłowicz i Synowie” balansuje pomiędzy wyrazistymi smakami sosu sojowego, pasty z tamaryndowca oraz papryczek chili. Idealny dodatek do tajskich Stir Fry z ryżem czy też makaronem.
Sos na bazie sosu sojowego z dodatkiem sezamu, czosnku i tamaryndowca. Produkt pasteryzowany
Sposób przygotowania:
1. Usmaż na tłuszczu ulubiony dodatek: mięso, warzywa bądź tofu.
2. Dodaj nasz sos i smaż na małym ogniu 5-8 minut.
3. Podawaj z ryżem lub makaronem.
Wartość energetyczna | 526 kJ/124 kcal |
Tłuszcz | 2,1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 23 g |
w tym cukry | 19 g |
Białko | 2,6 g |
Sól | 2,2 g |
Składniki: woda, cukier, sos sojowy 10 % (woda, ziarno soi, pszenica, sól), skrobia modyfikowana, smażony czosnek 3 % (czosnek, olej rzepakowy), prażony sezam 2,9 %, ocet, tamaryndo- wiec 0,85 %, pasta z fermentowanych nasion soi (woda, sól, soja, mąka pszenna), sól, proszek ze słodkich ziemniaków, barwnik: karmel; czosnek prażony, pasta sezamowa, przyprawy, solone papryczki chili 0,5 % (papryczki chili, sól), regulator kwasowości: kwas octowy; aromaty (zawierają gluten z pszenicy), fermentowany sos sojowy (zawiera gluten z pszenicy i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), cukier palony, ocet ryżowy, skrobia, stabilizator: guma ksantanowa.
Produkt może zawierać: seler, gluten (z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę.
SOS TAJSKI
Zobacz, jak możesz wykorzystać sosy “Makłowicz i Synowie” i jakie dania z nich przygotować.