SOS KOREAŃSKI
Sos koreański „Makłowicz i Synowie” to sos o mocnych aromatach chili, prażonego sezamu, czosnku oraz brązowego cukru. Idealny dodatek do koreańskich Stri Fry z ryżem czy makaronem ryżowym.
Sos na bazie sosu sojowego z dodatkiem czosnku i oleju sezamowego. Produkt pasteryzowany.
Sposób przygotowania:
1.Usmaż na tłuszczu ulubiony dodatek: mięso, warzywa bądź tofu.
2.Dodaj nasz sos i smaż na małym ogniu 5-8 minut.
3.Podawaj z ryżem lub makaronem.
Wartość energetyczna | 716/169 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 40 g |
w tym cukry | 37 g |
Białko | 1,3 g |
Sól | 2,3 g |
Składniki: woda, cukier, sos sojowy 12,6 % (woda, ziarno soi, pszenica, sól), nierafinowany cukier trzcinowy 10 %, ocet, skrobia modyfikowana, smażony czosnek 2,6 % (czosnek, olej rzepakowy), olej sojowy, olej sezamowy 0,9 %, pasta z fermentowanych nasion soi (woda, sól, soja, mąka pszenna), czosnek prażony 0,4 %, sól, proszek ze słodkich ziemniaków, barwnik: karmel; czosnek suszony, pasta sezamowa, przyprawy, solone papryczki chili 0,05 % (papryczki chili, sól), aromaty (zawierają gluten z pszenicy), fermentowany sos sojowy (zawiera gluten z pszenicy i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), cukier palony, ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości: kwas octowy; stabilizator: guma ksantanowa.
Produkt może zawierać: seler, gluten (z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę.
SOS KOREAŃSKI
Zobacz, jak możesz wykorzystać sosy “Makłowicz i Synowie” i jakie dania z nich przygotować.