Niezbędne pliki cookies służą do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i umożliwiają Ci komfortowe korzystanie z oferowanych przez nas usług. Pliki cookies odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania w celu m.in. dostosowania Twoich ustawień preferencji prywatności, logowania czy wypełniania formularzy. Dzięki plikom cookies strona, z której korzystasz, może działać bez zakłóceń.


FILINI makaron do zup 250 g
Sprężyste nitki wykonane z semoliny, czyli twardej pszenicy durum, świetnie nadają się do bulionów czy wszelakich zup.
Sposób gotowania:
1.Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, nie zapomnij posolić wody.
2. Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
3. Makaron gotuj przez 6-7 minut. Odcedź.
Wartość energetyczna | 1657/391 kcal |
Tłuszcz | 3,0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 73 g |
w tym cukry | 1,8 g |
Białko | 16 g |
Sól | 0,05 g |
Składniki: semolina z pszenicy durum, jaja (10 %), woda.
Produkt może zawierać soję i gorczycę.