

SOS W STYLU YAKITORI
Bazą naszego sosu w stylu Yakitori są sosy sojowe oraz ocet. Dobrze zbalansowany z mocno wyczuwalnym akcentem umami, świetnie sprawdzi się do warzyw, mięs na patelnię bądź jako marynata.
Sposób przygotowania:
1. Usmaż na tłuszczu ulubiony dodatek: białe mięso, ryby bądź warzywa.
2. Dodaj nasz sos i smaż na małym ogniu 5-8 minut.
3. Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.
Wartość energetyczna | 452/ 106 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 19 g |
Białko | 1,5 g |
Sól | 3,1 g |
Składniki: woda, cukier, sos sojowy 10 % (woda, ziarno soi, pszenica, sól), sos sojowy ciemny 4,6 % (woda, sól, barwnik: karmel, cukier, odtłuszczone ziarno soi, pszenica), ocet winny czerwony 3 %, skrobia modyfikowana, melasa z trzciny cukrowej, ocet spirytusowy 2 %, cukier palony, sos sojowy w proszku (ziarno soi, pszenica, maltodekstryna, sól), skrobia, sól, aromaty (zawierają gluten z pszenicy), przyprawy, ocet balsamiczny w proszku (ocet balsamiczny, maltodekstryna), fermentowany sos sojowy (zawiera gluten z pszenicy i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), ekstrakt drożdżowy, stabilizator: guma ksantanowa.
Sosy sojowe, ocet winny i ocet spirytusowy pochodzą z UE i spoza UE.