SOS MEKSYKAŃSKI
Klasyk kuchni teksańsko-meksykańskiej w naszym wykonaniu to czarna fasola, pomidory, papryka i dobrze dobrane przyprawy. Świetnie sprawdzi się z tortillami pszennymi bądź kukurydzianymi, tacosami czy ryżem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna | 331/78kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 12 g |
w tym cukry | 4 g |
Białko | 3,6 g |
Sól | 0,65 g |
Skład
Składniki: fasola czarna gotowana 32 %, woda, przecier pomidorowy 25 %, cebula 3,9 %, papryka czerwona 2,7 %, papryka zielona 2,7 %, cukier, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, sól, przyprawy, mieszanka chili con carne 0,6 % (przyprawy, sól, skrobia kukurydziana), czosnek, błonnik cytrusowy.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten ( z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.
400 g