FILINI makaron do zup 250 g
Sprężyste nitki wykonane z semoliny, czyli twardej pszenicy durum, świetnie nadają się do bulionów czy wszelakich zup.
Sposób gotowania:
1.Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, nie zapomnij posolić wody.
2. Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.
3. Makaron gotuj przez 6-7 minut. Odcedź.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna | 1657/391 kcal |
Tłuszcz | 3,0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 73 g |
w tym cukry | 1,8 g |
Białko | 16 g |
Sól | 0,05 g |
Skład
Składniki: semolina z pszenicy durum, jaja (10 %), woda.
Produkt może zawierać soję i gorczycę.
250 g