Niezbędne pliki cookies służą do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i umożliwiają Ci komfortowe korzystanie z oferowanych przez nas usług. Pliki cookies odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania w celu m.in. dostosowania Twoich ustawień preferencji prywatności, logowania czy wypełniania formularzy. Dzięki plikom cookies strona, z której korzystasz, może działać bez zakłóceń.


Gołąbki z dodatkiem cielęciny w sosie pieczarkowym
Gdy tradycja spotyka odrobinę finezji, powstają ręcznie zawijane gołąbki z soczystą cielęciną, serwowane w dwóch pysznych odsłonach: klasycznym sosie pomidorowym o domowym aromacie i aksamitnym sosie pieczarkowym.
Wartość energetyczna | 375/90 kcal |
Tłuszcz | 5,6 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,6 g |
Węglowodany | 5,1 g |
w tym cukry | 1,7 g |
Białko | 4,2 g |
Sól | 0,92 g |
Składniki: Gołąbki gotowane na parze 52 % [kapusta biała gotowana, mięso wieprzowe, ryż biały gotowany, cielęcina 1,8 %, sól, aromaty (zawierają mleko), grzyby suszone w zmiennych proporcjach (pieczarka, maślak), przyprawy, cukier]; sos pieczarkowy 48 % [woda, pieczarki, cebula, masło (z mleka), skrobia modyfikowana, pietruszka liść, sok z cytryn, śmietanka (śmietanka z mleka, stabilizator: karagen), sól, skoncentrowany bulion wołowy (ekstrakt wołowiny, sól, przyprawy, mąka sojowa), tłuszcz wołowy, cukier, olej rzepakowy, przyprawy].