bg-products

PENNE

Makaron Penne to uwielbiany przez Włochów (i nie tylko!) typ pasty. A to za sprawą swojej sporej średnicy i specjalnemu żłobkowaniu makaronu, który sprawia, że sos dokładnie wypełnia cały makaron – zarówno jego wnętrze, jak i brzegi. Świetnie sprawdzi się również w zapiekankach makaronowych. 

Sposób gotowania:

1.Do dużego garnka nalej wody w proporcji 1 litr na 100 gramów makaronu, nie zapomnij posolić wody.

2. Doprowadź wodę do wrzenia, wrzuć makaron i co jakiś czas mieszaj.

3.Pastę gotuj tak, aby była al dente i stawiała lekki opór zębom. Odcedź. 

Trafila Al Bronzo. Pasta di Semola di Grano Duro 

Metoda Trafila al bronzo, czyli procesowanie ciasta na makaron poprzez specjalne matryce wykonane z brązu, ma na celu nadanie makaronowi specjalnej porowatej struktury, dzięki której pasta świetnie wchłania sos. W połączeniu z najwyższej jakości pszenicą durum makaron “Makłowicz i Synowie” ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1495/353 kcal
Tłuszcz 1,3 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry 1,5 g
Białko 12 g
Sól <0,01 g
Skład

Ingredients: durum wheat semolina. The product may contain soy and mustard

PENNE

Dowiedz się więcej, co wyróżnia makarony “Makłowicz i Synowie” oraz jak powstają.

Zobacz nasze produkty:

500 g

Grochówka z brukwią

Grochówka z brukwią, warzywem kiedyś wielce popularnym,...

400 g

SOS W STYLU TIKKA MASALA

Pomidorowo-jogurtowy sos o wyrazistych aromatach mieszanki przypraw...

400 g

SOS W STYLU KORMA

Delikatny sos na bazie ekstraktu z kokosa,...

400 g

SOS W STYLU BUTTER CHICKEN

Pomidorowo-maślany sos w stylu butter chicken z...

450 g

Minestrone

Jedna z najpopularniejszych zup Półwyspu Apenińskiego, w...

500 g

Chili Sin Carne

Wegetariańska wersja chili con carne to nasz...

500g

Fasolka po Hiszpańsku

Nasza wariacja w temacie smaków Półwyspu Iberyjskiego

500g

Fasolka po Grecku

Doprawiona w charakterystyczny sposób sprosta wymaganiom największych...

500g

Grochówka z Brukwią i Boczkiem

Podawaj na ciepło z chlebem lub ulubionym...

OLIWA KLASYCZNA 250/500 ML

Najwyższa kategoria oliwy z oliwek uzyskana bezpośrednio...

400g

SOS SPAGHETTI

Klasyczny sos pomidorowy z wybijającymi się aromatami...

400g

SOS ALLA NORMA

Sos pomidorowy z dodatkiem bakłażanów, oliwy i...

400g

SOS ALLA PUTTANESCA

Sos na bazie przetartych pomidorów z oliwkami...

400g

SOS ALLA AMATRICIANA

Włoski klasyk na bazie drobno krojonego podsmażonego...

440 g

SOS CHIŃSKI

Idealny dodatek do chińskich Stri Fry

400g

SOS SŁODKO-KWAŚNY

Świetnie sprawdzi się z białym mięsem i...

440 g

SOS TAJSKI

Sos na bazie sosu sojowego z dodatkiem...

440 g

SOS KOREAŃSKI

Sos o mocnych aromatach chili, prażonego sezamu,...

400g

SOS MAROKAŃSKI

Świetnie komponuje się z drobiem oraz kuskusem...

400g

FETTUCCINE

Ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem

400 g

SOS MEKSYKAŃSKI

Klasyk kuchni teksańsko-meksykańskiej w naszym wykonaniu to...

400g

FUSILLI

Ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem

400g

PENNE

Ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.

400g

SPAGHETTI

Makaron z semoliny z pszenicy durum.

400g

TROFIE

Ugotowany al dente jest prawdziwie włoskim doświadczeniem.

250 ml

OLIWA BAZYLIA

Będzie stanowić znakomite dopełnienie dla włoskich sosów.

250 ml

OLIWA CHILI

Sprawdzi się jako dopełnienie pizzy czy grillowanych...

250 ml

OLIWA CZOSNEK

Niezbędny dodatek do marynat grillowych, bruschetty czy...

250ml

OLIWA NOCELLARA

Oliwa o delikatnych, świeżych i wyrazistych aromatach

250ml

OLIWA TRUFLA

Trufla. Przyprawa na bazie oliwy z oliwek...

330 g

Gulasz A’la Bogracz

Pikantna potrawka wieprzowo – wołowa.

330 g

Butter Chicken

Kurczak w pikantnym sosie pomidorowo - maślanym....

330 g

Butter Chicken

Kurczak w pikantnym sosie pomidorowo - maślanym....

330 g

Chili Con Carne

Chilli con carne to sztandarowe smaki kuchni...

330 g

Potrawka Al’a Fabada

Danie z ciecierzycy, mięsa wieprzowego i pikantnej...

330 g

Gulasz Wiedeński

Danie z duszonej cebuli z mięsem wołowym.

330 g

Gulasz Segedyński

Danie z kwaszonej kapusty z mięsem wieprzowym.