SOS ALLA AMATRICIANA
Sos alla Amatriciana „Makłowicz i Synowie” – czyli włoski klasyk na bazie drobno krojonego podsmażonego bekonu, sera Grana Padano i pomidorów. Nie wchodząc w spór o pochodzenie przepisu, kibicujemy zarówno kucharzom z Rzymu, jak i miasta Amatrice.
Sos na bazie przetartych pomidorów, pieczonego wieprzowego boczku i włoskiego dojrzewającego sera. Produkt sterylizowany. Wyprodukowano w Polsce.
Sposób przygotowania:
1.Przelej sos do rondelka lub na patelnię.
2.Podgrzej na małym ogniu, mieszając ok 5-8 min.
3.Dodaj ulubione dodatki.
Wartość energetyczna | 716/169 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 40 g |
w tym cukry | 37 g |
Białko | 1,3 g |
Sól | 2,3 g |
Ingredients: tomato puree 44%, water, tomatoes 14%, roasted pork bacon 10% (pork bacon, acidity regulator: sodium lactate, salt, sugar, stabilizer: triphosphates, antioxidant: sodium isoascorbate, preservative: sodium nitrite), onion, sugar, Grana Padano cheese 2.1% (milk including lactose, salt, rennet, lysozyme from egg), apple vinegar, garlic, salt, lemon juice, rapeseed oil, citrus fiber, flavors, black pepper grits, olive oil.
Tomato puree, tomatoes, bacon, Grana Padano cheese come from both EU and non-EU sources.
The product may contain: celery, soy, gluten (from wheat, from rye), mustard, sesame seeds.
SOS A’LA AMATRICIANA
Zobacz, jak możesz wykorzystać sosy “Makłowicz i Synowie” i jakie dania z nich przygotować.