SOS CHIŃSKI
Sos chiński „Makłowicz i Synowie” to sos inspirowany orientalnym stylem kuchni Państwa Środka. Sprawdzi się jako dodatek do chińskich Stir Fry z ryżem czy makaronem ryżowym.
Sos na bazie sosu sojowego. Produkt pasteryzowany.
Sposób przygotowania:
1.Usmaż na tłuszczu ulubiony dodatek: mięso, warzywa bądź tofu.
2.Dodaj nasz sos i smaż na małym ogniu 5-8 minut.
3.Podawaj z ryżem lub makaronem.
Wartość energetyczna | 716/169 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 40 g |
w tym cukry | 37 g |
Białko | 1,3 g |
Sól | 2,3 g |
Składniki: woda, cukier, sos sojowy 5,5 % (woda, ziarno soi, pszenica, sól), sos sojowy ciemny 4,6 % (woda, sól, barwnik: karmel, cukier, odtłuszczone ziarno soi, pszenica), skrobia modyfikowana, ocet, cukier palony, smażony czosnek (czosnek, olej rzepakowy), sól, aromaty (zawierają gluten, seler naciowy i soję), fermentowany sos sojowy (zawiera gluten i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), przyprawy, sól jodowana (sól, jodek potasu), grzyby granulowane (maślaki, pieczarki, prawdziwki), olej rzepakowy, czosnek prażony, pieprz syczuański 0,3 %, stabilizator: guma ksantanowa.
Produkt może zawierać: gluten (z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.
SOS CHIŃSKI
Zobacz, jak możesz wykorzystać sosy “Makłowicz i Synowie” i jakie dania z nich przygotować.