Niezbędne pliki cookies służą do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i umożliwiają Ci komfortowe korzystanie z oferowanych przez nas usług. Pliki cookies odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania w celu m.in. dostosowania Twoich ustawień preferencji prywatności, logowania czy wypełniania formularzy. Dzięki plikom cookies strona, z której korzystasz, może działać bez zakłóceń.


SOS MAROKAŃSKI
Sos marokański to nasza wariacja na temat kuchni marokańskiej na bazie pomidorów, mieszanki przypraw ras el hanout, papryki chilli czy pieprzu cayenne. Świetnie komponuje się z drobiem oraz kuskusem i kaszą bulgur.
Pikantny sos na bazie przetartych pomidorów i warzyw. Produkt pasteryzowany.
Sposób przygotowania:
1. Usmaż na tłuszczu ulubiony dodatek: białe mięso bądź warzywa.
2. Dodaj nasz sos i smaż na małym ogniu 5 – 8 minut.
3. Podawaj z kaszą kuskus lub bulgur.
Wartość energetyczna | 270/64 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 9,8 g |
w tym cukry | 7,3 g |
Białko | 1,8 g |
Sól | 1,18 g |
Składniki: przecier pomidorowy 32,5 %, pomidory 18,7 %, woda, cebula 8,7 %, papryka zielona 4,7 %, czosnek 3,6 %, cukier, ocet, koncentrat pomidorowy, skrobia, papryka czerwona konserwowa, sól, mieszanka ras el hanout 1,5 % (sól, imbir, kardamon, cynamon, galangal, ekstrakty przypraw, aromaty), pasta harissa 1,4 % (ostra papryka, czosnek, kolendra, sól, kminek), czosnek suszony, błonnik cytrusowy, olej rzepakowy, koncentraty soków (z pomidora, marchwi, cebuli, pora, czosnku, lubczyku), przyprawy (w tym papryka chili i pieprz cayenne), naturalne aromaty, ekstrakty przypraw.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.

SOS MAROKAŃSKI
Zobacz, jak możesz wykorzystać sosy „Makłowicz i Synowie” i jakie dania z nich przygotować.
