Niezbędne pliki cookies służą do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i umożliwiają Ci komfortowe korzystanie z oferowanych przez nas usług. Pliki cookies odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania w celu m.in. dostosowania Twoich ustawień preferencji prywatności, logowania czy wypełniania formularzy. Dzięki plikom cookies strona, z której korzystasz, może działać bez zakłóceń.


Spaghetti w sosie pomidorowym z pieczonymi klopsikami
Spaghetti w sosie pomidorowym z klopsikami, w wersji rodzinnej według przepisu „Makłowicz i Synowie” to kombinacja wysokiej jakości makaronu spaghetti„trafila al bronzo”, soczystych pieczonych klopsików i aromatycznego sosu pomidorowego, czyli tego, co najlepsze we włoskiej kuchni! Tym razem serwujemy nasze danie większym opakowaniu – dla rodzin i tych, którzy lubią dokładki.
Wartość energetyczna | 556/132 kcal |
Tłuszcz | 4,2 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Węglowodany | 17 g |
w tym cukry | 4,3 g |
Białko | 6,0 g |
Sól | 0,65 g |
Składniki: gotowany makaron spaghetti 50 % [makaron spaghetti (semolina z pszenicy durum), woda, olej rzepakowy]; sos pomidorowy 36 % (przecier pomidorowy 59 %, woda, cebula, cukier, bazylia 2,6 %, ocet jabłkowy, czosnek, sól, olej rzepakowy, sok z cytryn, aromaty naturalne, błonnik cytrusowy, oliwa z oliwek); klopsiki wieprzowe pieczone 14 % [mięso wieprzowe, ser dojrzewający (mleko, sól, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym z jaj), bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), czosnek, natka pietruszki, sól jodowana (sól, jodek potasu), przyprawy, cebula suszona, woda, sól, aromaty naturalne, skrobia, błonnik owsiany bezglutenowy, błonnik z babki płesznik, olej słonecznikowy].
Rozwarstwienie produktu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady.
Produkt może zawierać: seler, soję, inne zboża zawierające gluten, gorczycę, nasiona sezamu.
GALERIA
