Niezbędne pliki cookies służą do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i umożliwiają Ci komfortowe korzystanie z oferowanych przez nas usług. Pliki cookies odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania w celu m.in. dostosowania Twoich ustawień preferencji prywatności, logowania czy wypełniania formularzy. Dzięki plikom cookies strona, z której korzystasz, może działać bez zakłóceń.

 
SOS TAJSKI
Sos tajski „Makłowicz i Synowie” balansuje pomiędzy wyrazistymi smakami sosu sojowego, pasty z tamaryndowca oraz papryczek chili. Idealny dodatek do tajskich Stir Fry z ryżem czy też makaronem.
Sos na bazie sosu sojowego z dodatkiem sezamu, czosnku i tamaryndowca. Produkt pasteryzowany
Sposób przygotowania:
1. Usmaż na tłuszczu ulubiony dodatek: mięso, warzywa bądź tofu.
2. Dodaj nasz sos i smaż na małym ogniu 5-8 minut.
3. Podawaj z ryżem lub makaronem.
| Wartość energetyczna | 526 kJ/124 kcal | 
| Tłuszcz | 2,1 g | 
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 
| Węglowodany | 23 g | 
| w tym cukry | 19 g | 
| Białko | 2,6 g | 
| Sól | 2,2 g | 
Składniki: woda, cukier, sos sojowy 10 % (woda, ziarno soi, pszenica, sól), skrobia modyfikowana, smażony czosnek 3 % (czosnek, olej rzepakowy), prażony sezam 2,9 %, ocet, tamaryndo- wiec 0,85 %, pasta z fermentowanych nasion soi (woda, sól, soja, mąka pszenna), sól, proszek ze słodkich ziemniaków, barwnik: karmel; czosnek prażony, pasta sezamowa, przyprawy, solone papryczki chili 0,5 % (papryczki chili, sól), regulator kwasowości: kwas octowy; aromaty (zawierają gluten z pszenicy), fermentowany sos sojowy (zawiera gluten z pszenicy i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), cukier palony, ocet ryżowy, skrobia, stabilizator: guma ksantanowa.
Produkt może zawierać: seler, gluten (z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę.
GALERIA
SOS TAJSKI
Zobacz, jak możesz wykorzystać sosy “Makłowicz i Synowie” i jakie dania z nich przygotować.
 






 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




 
 
 

 


 
 



 
 


 








