Spaghetti alla Carbonara
Na Spaghetti alla Carbonara według przepisu „Makłowicz i Synowie” składa się kilka niezaprzeczalnie gustujących w sobie składników: wysokobiałkowy makaron trafila al bronzo, wędzony boczek i ogromnie dużo czarnego pieprzu oraz wiele lat historii, wariacji i wpływów – od Stanów Zjednoczonych po Półwysep Apeniński.
Nie pozostaje nic innego, jak przygotować według naszej instrukcji i oddać się jedzeniu!
Wartość energetyczna | 710/170 kcal |
Tłuszcz | 8,0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,4 g |
Węglowodany | 18 g |
w tym cukry | 1,8 g |
Białko | 5,5 g |
Sól | 0,95 g |
Makaron spaghetti z sosem Carbonara śmietanowo-serowym z dodatkiem pieczonego boczku wieprzowego.
Produkt garmażeryjny, chłodzony, pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
Składniki:
gotowany makaron spaghetti 60 % [makaron spaghetti (semolina z pszenicy durum), woda]; sos Carbonara śmietanowo-serowy 40 % [woda, śmietanka (z mleka), masło (z mleka), ser dojrzewający twardy 8 % (mleko, serwatka (z mleka), podpuszczka, sól, lizozym (z jaj)], boczek wieprzowy pieczony 7,7 % (boczek wieprzowy, sól, glukoza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu); olej rzepakowy, mąka pszenna, czosnek, sól, cukier, pieprz czarny mielony.
Produkt może zawierać: seler, inne zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.
Makaron pochodzi z UE. Boczek wieprzowy pochodzi z UE i spoza UE.
Wyprodukowano w Polsce.
GALERIA
Kuchnia włoska
Kilka słów od Roberta Makłowicza.