Kurczak z warzywami po tajsku z ryżem basmati
Ugotowany w punkt ryż, aromatyczny sos tajski według receptury „Makłowicz i Synowie”, starannie dobrane warzywa kipiące kolorami i idealne kawałki dobrze przyprawionego kurczaka. Ta kombinacja zamienia sklepową półkę w tradycyjne tajskie stoisko zainstalowane na motocyklu!
A zatem – kto ma ochotę na kurczaka z warzywami po tajsku, czyli naszą Tajlandię prosto z półki?
Wartość energetyczna | 548/130 kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 22 g |
w tym cukry | 7,2 g |
Białko | 6,8 g |
Sól | 0,78 g |
Mięso z fileta z kurczaka w sosie w stylu tajskim z ryżem basmati i warzywami.
Produkt garmażeryjny, chłodzony, pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
Składniki:
gotowany ryż basmati 45 % (ryż Basmati, woda); sos tajski 30 % (woda, cukier, sos sojowy 10 % (woda, ziarno soi, pszenica, sól), skrobia modyfikowana, smażony czosnek (czosnek, olej rzepakowy), prażony sezam, ocet spirytusowy, tamaryndowiec, pasta z fermentowanych nasion soi (woda, sól, soja, mąka pszenna), sól, bataty w proszku, barwnik: karmel; czosnek prażony, pasta sezamowa, przyprawy, solone papryczki chili 0,2 % (papryczki chili, sól), regulator kwasowości: kwas octowy; aromaty (zawierają gluten z pszenicy), fermentowany sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), hydrolizat białka sojowego, cukier palony, ocet ryżowy, skrobia, stabilizator: guma ksantanowa); mięso z fileta z kurczaka gotowane na parze 12,5 % (100 g produktu wyprodukowano ze 133 g fileta z piersi kurczaka); warzywa w zmiennych proporcjach gotowane na parze 12,5 % (papryka czerwona, papryka żółta, cebula czerwona, fasolka szparagowa zielona, groszek zielony).
Produkt może zawierać: seler, inne zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę.
Ryż pochodzi spoza UE. Mięso z fileta z kurczaka i papryka żółta pochodzą z UE i spoza UE. Sos sojowy, papryka czerwona i cebula czerwona pochodzą z UE.
Wyprodukowano w Polsce.
GALERIA
Kurczak z warzywami po tajsku z ryżem basmati
Kilka słów od Roberta Makłowicza o kuchni tajskiej.