

SOS W STYLU PONZU
Bazą naszego sosu w stylu Ponzu są sosy sojowe. Dodając soku z cytryn oraz odrobiny palonego cukru, stworzyliśmy kapitalny, pełny, intensywny, a zarazem ożywczy sos do stir fry. Sos świetnie nadaje się do wielu rodzajów potraw: począwszy od drobiu, na wołowinie kończąc, śmiało poradzi sobie też z łososiem.
Sposób przygotowania:
1. Usmaż na tłuszczu ulubiony dodatek: białe mięso, ryby bądź warzywa.
2. Dodaj nasz sos i smaż na małym ogniu 5-8 minut.
3. Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.
Wartość energetyczna | 400/94 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 23 g |
w tym cukry | 21 g |
Białko | 0,9 g |
Sól | 1,9 g |
Składniki: woda, cukier, sok z cytryn 6,6 %, sos sojowy 5,6 % (woda, ziarno soi, pszenica, sól), sos sojowy ciemny 5 % (woda, sól, barwnik: karmel, cukier, odtłuszczone ziarno soi, pszenica), skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, cukier palony 1 %, sól, aromaty (zawierają gluten z pszenicy), fermentowany sos sojowy (zawiera gluten z pszenicy i soję), hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; stabilizator: guma ksantanowa.
Sok z cytryn i sosy sojowe pochodzą z UE i spoza UE.