Chili Sin Carne
Chili sin carne, czyli wegetariańska wersja chili con carne to nasz klasyk kuchni teksańsko-meksykańskiej. Podawaj na ciepło z ryżem, tortillami pszennymi bądź kukurydzianymi czy tacosami.
Wartość energetyczna | 423 kJ / 101 kcal |
Tłuszcz | 4,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 8,7 g |
w tym cukry | 7,0 g |
Białko | 4,2 g |
Sól | 1,2 g |
Składniki: fasola czerwona gotowana 27 % (fasola czerwona, woda), pulpa pomidorowa 23 % (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), pomidory 10 %, marchew, woda, papryka czerwona 6 %, cebula, koncentrat pomidorowy 5 %, olej rzepakowy, sól, papryka słodka mielona, cukier, chili, kminek, sól jodowana (sól, jodek potasu), czosnek mielony, pieprz czarny, oregano, skrobia kukurydziana, kolendra, pieprz cayenne, kmin rzymski, papryka czerwona ostra, cynamon, ekstrakt papryki, glukoza, papryka słodka wędzona, kurkuma, aromaty. Rozwarstwianie się produktu jest procesem naturalnym i nie stanowi wady. Wyprodukowano w Polsce.
Fasola czerwona, pulpa pomidorowa, pomidory i papryka pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, sezam.