Gulasz Wiedeński
Klasyczny gulasz wołowy – inspirowany węgierskimi smakami, zaadaptowany przez kuchnię austriacką, a królujący w całej Europie Środkowej. Podawaj na ciepło z makaronem wstążkowym, ziemniakami purée czy kluseczkami kładzionymi.
Danie z duszonej cebuli z mięsem wołowym. Produkt sterylizowany. Wyprodukowano w Polsce.
Wartość energetyczna | 497/119 kcal |
Tłuszcz | 7,0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g |
Węglowodany | 4,0 g |
w tym cukry | 4,0 g |
Białko | 9,3 g |
Sól | 1,5 g |
Składniki: cebula gotowana 55 %, mięso wołowe gotowane 30 %, koncentrat pomidorowy 4,5 %, olej rzepakowy, woda, sól, ocet z czerwonego wina, przyprawy (w tym papryka słodka węgierska i papryka ostra węgierska 1,2 %), ekstrakt papryki. Rozwarstwienie się produktu jest procesem naturalnym i nie stanowi wady. Cebula, mięso wołowe i koncentrat pomidorowy pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: seler, soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, sezam.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin.
GULASZ WIEDEŃSKI
Nasze dania gotowe zabiorą Państwa w kulinarną podróż w różne rejony świata. Poznaj ofertę marki “Makłowicz i Synowie”.