Fasolka po Grecku
Fasolka po grecku „Makłowicz i Synowie”, czyli biała fasola w sosie pomidorowym z dużą ilością warzyw. Doprawiona w charakterystyczny sposób sprosta wymaganiom największych fanów fasoli. Podawaj na ciepło z pokruszonym serem feta w towarzystwie grzanki z czosnkiem. Fasola biała w sosie pomidorowym z warzywami. Produkt sterylizowany.
Wartość energetyczna | 350 kJ / 83 kcal |
Tłuszcz | 2 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 10 g |
w tym cukry | 4,1 g |
Białko | 4,3 g |
Sól | 1,1 g |
Składniki: fasola biała gotowana 44 %, woda, pulpa pomidorowa 6,6 % (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), koncentrat pomidorowy 3,4 %, marchew 3,3 %, cebula 2,7 %, seler naciowy 2,7 %, przecier pomidorowy 2,6 %, pomidory suszone w oleju (pomidor suszony marynowany, olej słonecznikowy, ocet spirytusowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), oliwa z oliwek, czosnek, sól, cukier, warzywa suszone (seler korzeń, marchew, cebula, pietruszka korzeń, pasternak, por), aromaty, olej słonecznikowy, skrobia, zioła, przyprawy. Rozwarstwienie się produktu jest procesem naturalnym i nie stanowi wady. Wyprodukowano w Polsce.
Fasola biała i pulpa pomidorowa pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, sezam.