Fettuccine w sosie pomidorowym z kurczakiem
Wywodzący się z włoskiego Lacjum makaron fettuccine przygotowany w DOMOWYM BISTRO „Makłowicz i Synowie” to wysokiej jakości makaron trafila al bronzo, któremu towarzyszą w tej odsłonie kawałki kurczaka oraz intensywny sos pomidorowy z suszonymi pomidorami i starannie dobraną mieszanką ziół, według naszej receptury.
Wartość energetyczna | 581/138 kcal |
Tłuszcz | 2,7 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 21 g |
w tym cukry | 5,1 g |
Białko | 6,8 g |
Sól | 0,75 g |
Makaron fettuccine w sosie pomidorowym z mięsem z fileta z kurczaka. Produkt garmażeryjny, chłodzony, pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
Składniki: gotowany makaron fettuccine 55 % [makaron fettuccine (semolina z pszenicy durum), woda, olej rzepakowy]; sos pomidorowy 32,5 % [przecier pomidorowy 62 %, woda, pomidory suszonew oleju 4,7 % (pomidory suszone, olej słonecznikowy, sól, ocet spirytusowy), cebula, cukier, bazylia, ocet jabłkowy, czosnek, sól, olej rzepakowy, sok z cytryn, aromaty, błonnik cytrusowy, oliwa z oliwek]; filet z kurczaka marynowany gotowany na parze 12,5 % [mięso z fileta kurczaka 89 %, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny grys, zioła, aromaty naturalne, skrobia, błonnik owsiany bezglutenowy, błonnik z babki płesznik, olej słonecznikowy].
Produkt może zawierać: seler, soję, inne zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, jaja, gorczycę, nasiona sezamu.
Rozwarstwienie produktu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady.
GALERIA
Kuchnia włoska
Kilka słów od Roberta Makłowicza.