Grochówka z Brukwią i Boczkiem
Grochówka z brukwią, warzywem kiedyś wielce popularnym, a dziś stosowanym w Polsce praktycznie jedynie w kuchniach regionalnych Kaszub i Podhala. Treściwy smak brukwi plasuje się gdzieś pomiędzy kalarepą, rzodkwią a ziemniakami i stanowi fenomenalny dodatek do tradycyjnej grochówki. Podawaj na ciepło z chlebem lub ulubionym dodatkiem.
Wartość energetyczna | 297 kJ / 71 kcal |
Tłuszcz | 3,2 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Węglowodany | 5,4 g |
w tym cukry | 1,6 g |
Białko | 4,4 g |
Sól | 1,2 g |
Składniki: woda, boczek wieprzowy wędzony parzony10 % (mięso wieprzowe, woda, sól), groch łuskany połowiony 8 %, brukiew 7 %, marchew 5,2 %, seler naciowy 4,3 %, cebula 3 %, czosnek, przyprawy, sól,cukier, pietruszka nać, nać selera korzeniowego, sól jodowana (sól, jodek potasu), skrobia, kozieradka,warzywa suszone (cebula, pasternak, pomidor w proszku, pietruszka, korzeń lubczyku), zioła,aromaty, ekstrakty przypraw. Rozwarstwianie się produktu jest procesem naturalnym i nie stanowi wady. Wyprodukowano w Polsce.
Groch, brukiew i boczek pochodzą z UE i spoza UE.
Produkt może zawierać: soję, gluten (z pszenicy, z żyta), mleko łącznie z laktozą, jaja,gorczycę, sezam.